Ekskluzive: Flet vëllai i kryeministrit Mustafa, tregon pse kërkoi azil (VIDEO)


E gjithë Kosova e mori vesh se Ragipi është vëllai i kryeministrit Isa Mustafa.

Por lajmi për të mori jehonë falë gjendjes së tij të rëndë shëndetësorë dhe kërkesës që ky bëri për azil në Gjermani, në kohën kur shefi i qeverisë po e kritikonte çdo kosovar që zgjodhi një rrugë të tillë.

E 58 vjeçari pranon se u detyrua që këtë të bëjë për të gjetur shërim për kancerin nga i cili vuan tash e 12 vjet, pasi shërim nuk gjeti në vendet fqinje.

Në kësi rrethana ky kërkoi shërim në Zvicër e Gjermani

Por vëllai i vogël i kryeministrit Mustafa, thotë se për një kohë të gjatë punoi e jetoi në Bullgari, ku edhe e ka fituar të drejtën e nënshtetësisë, gjë që ia ka mundësuar të lëviz lirshëm në shtete e Bashkimit Evropian.

Mirëpo, në Gjermani nuk qëndroi më shumë se 4 ditë, por u kthye pa e pritur përgjigjen për azilin e kërkuar.

Aktualisht Ragipi i cili jeton vetëm me gruan, , me pensionin që merr thotë se i blenë barnat që i nevojiten. E derisa vonë thotë se u ndihmua edhe nga vëllezërit, përfshirë edhe Isën.

Kronikë nga Blerta Ahmeti.
Vj