E quajtën “përbindësh” për shkak të syve, 8-vjeçari vuan nga një sindromë e rrallë

Abushe është një fëmijë 8-vjeçar nga Etiopia. Këtu s’ka asgjë të veçantë, por nëse i shikoni sytë e tij të shndritshëm është e pamundur që të mos ju ngelë në mendje. Ngjyra e tij ngjan sikur të ishin sy plastik, madje në fshatin e tij për njëfarë kohe e kanë quajtur “përbindësh”.

Megjithatë Abushe vuan një sindrome “Waardenburg” dhe një nga karakteristikat e kësaj sindrome është hapësira anormale mes syve dhe shpesh ka një pigment special në irisin e syrit. Ky fenomen është i rrallë dhe zakonisht i prek fëmijët me lëkurë të zezë siç janë në Etiopi.

Abushe jeton në fshatin Jinka të Etiopisë Jugore dhe çrregullimi i tij gjenetik i ka shkaktuar edhe shurdhim të herëpashershëm në masa të ndryshme.

Kur ai lindi, prindërit e tij menduan se ishte i verbër ngaqë sytë e tij shndritnin, por shumë shpejt mësuan se sytë e tij ishin një “dhuratë” e Perëndisë.

Fëmija më shumë se asgjëje tjetër i gëzohet lojës me futboll dhe në një intervistë të dhënë ka thënë se do të behët Lionel Messi nga Etiopia.