E përdorni celularin kur jeni në tualet? Ekspertët e higjenës kanë lajme të tmerrshme për ju

Të marrësh celularin me vete kur shkon në banjë është e një ritual që nuk i bën më habi askujt ditët e sotme, madje është e habitshme nëse lë celularin në tavolinë krushkon në tualet.

Por jo të gjithë e dinë se të marrësh celularin me vete në tualet ju e ekspozoni veten ndaj baktereve dhe mikrobeve të rrezikshme siç është salmonella, E. Coli etj.

Gjithashtu, pasi të pastroheni dhe e kapni celularin, e nuk i pastroni as duart, të gjithë bakteret që i keni vendosur në celular, do të përfundojnë në duart tuaja, tregojnë ekspertët e higjienës.

Cila është zgjidhja sipas ekspertëve?!

Dr. Ron Culter nga Universiteti i Londrës, thotë se nuk duhet ta merrni celularin me vete nëse veç brengoseni për transferimin e viruseve dhe kontaminimeve fekale.

Duhet të keni parasysh se viruset nuk transferohem vetëm përmes duarve. Nëse e lëshoni ujin e tualetit, mikrobet mund të udhëtojnë në disa metra largësi dhe të përfundojnë në furçën e dhëmbëve.