E paimagjinueshme për ta besuar! Bima që jeton për 42 vjet pa ajër dhe ujë…!

Bima 2Edhe pse duket e pabesueshme, një bimë ia ka dalë mban të jetoj dhe të zhvillohet për 40 vjet pa ujë dhe ajër!

Sot 80-vjeçari David Latimer nga Britania e vendosi bimën në një enë qelqi të madhe në vitin 1960 duke i mbyllur dhe grykën me tapë. Kështu deri më sot bima vijon të jetojë brenda në enën e qelqit pa pësuar asnjë gjë, madje duka ruajtur gjelbërimin pa ndërprerje.

Siç rezultoi, bimët mund të “riciklojnë” gjithçka kanë nevojë dhe mund të zhvillohen lirshëm me ekosistem që ato vetëkrijojnë, por padyshim e vetmja gjë që ju është e domosdoshme është drita…
Bima 1Bima 3