E keni pyetur veten se përse hurmat duhen konsumuar me patjetër gjatë Ramazanit? Do habiteni nga arsyeja

Besimtarët mysliman gjatë muajit Ramazan konsumojnë hurma.

Por, e dinin arsyen? Sipas disa të dhënave me bazë fetare, konsumimi i tyre është me rëndësi te bëhet çdo ditë për shkak se këto fruta të viseve të ngrohta janë të pasura me shumë vlera ushqyese.

Hurmat stimulojnë funksionimin e rregullt të organizmit për shkak të përbërjes së tyre me vitamina, minerale dhe fibra të shumta.

Disa nga përfitimet kryesore janë se ndihmojnë në problemet me kapsllëk, ndihmojnë në luftimin e çrregullimeve të zorrëve, anemisë, kancerit të barkut etj.

Sipas specialistëve, konsumimi i vetëm një hurmë në ditë krijon në një dietë të ekuilibruar dhe të shëndetshme. Sipas studimeve të fundit është arritur në përfundim se këto fruta ndihmojnë në parandalimin e kancerit abdominal dhe stimulojnë zhvillimin e muskujve.

Në muajin e Ramazanit konsumimi i hurmës dhe pirja e një gote të ujit, që është pjesë e kulturës dhe traditës për personat që agjërojnë, krijon ndjesinë e ngopjes dhe kontrollon sasinë e ushqimit të cilën e konsumoni.