E jashtëzakonshme: Të mërkurën do të bie borë në Kosovë!!!

Krejt dimrin Kosova e ka kaluar pa reshje atmosferike, kurse tash, në pranverë, pritët të ketë reshje bore. Kështu të paktën parashikojnë rrjetet globale të parashikimit të motit.
Të mërkurën në Kosovë prite që të bjerë borë, diçka që ka nuk ka ndodhur shumë shpesh në këtë dimër të fundit. Sipas të dhënave që ofrojnë shërbyesit publikë në internet për motin, në Prishtinë temperaturat do të bien deri në 2 gradë, ku do të bie edhe borë.

Në disa pjesë të thella malore të Kosovës, sipas këtyre të dhënave, moti mund të jetë edhe pak më i ashpër, dhe temperaturat të bien nën zero.

Express ka provuar që të kontaktojë edhe me Institutin Hidrometeorologjik të Kosovës, por ky institut ka qenë i pakontaktueshëm.

Në Ministrinë e Bujqësisë thonë që bora në këtë kohë, sa do që mund të mos jetë fortë e zakonshme, nuk i dëmton bimët nëse temperaturat nuk janë në vlerat minus.

Ata thonë që temperaturat nën minus mund të e i dëmtojnë kulturën e patates, pemët si dhe kulturat që janë të mbjella në fushë të hapur.