E frikshme! E besoni dot kete nga palestra,prej sod ju do ta leni ate… pasi ta lexoni kete..!!


Në një studim të fundit, Fitrated ka mbledhur mostra të baktereve nga 27 paisje që përdoren më së shumti në palestër dhe rezultatet do t’ju lënë pa mend.
Ata kanë zbuluar se një biçikletë e ushtrimeve ka 400 herë më shumë baktere sesa ulesja e tualetit. Pothuajse të njëjtën shumë të baktereve e ka edhe paisja treadmill, shkruan Telegrafi.
Veç këtyre, edhe peshat e lehta thuhet të kenë 362 herë më shumë baktere sesa një guacë e tualetit.
Për t’i shmangur këto baktere, i keni dy mundësi:
– Mos shkoni më asnjëherë në palestër
– Para se t’i përdorni paisjet, pastroni ato me letër antibakteriale, para dhe pas stërvitjes.
Gjithashtu, asnjëherë mos ecni zbathur në palestër./BW/
pal