Dyshemeja prej qindarkash!

1357393198-fq.6.2-370x290Dukej si alternativë më krijuese për të shtruar dyshemenë e Galerisë së saj të re, Mel Angst, të quajtur “Artisan Tatoo and Coffee Gallery”, në Pensilvani. Duke përdorur 250 000 qindarka, Angst dhe grupi i saj i punës shpenzuan më shumë se 300 orë për të vendosur në vendin e vetë çdo qindarkë. Rezultati: krijimi i jep galerisë një pamje të veçantë, nivel të lartë artistik dhe shumë sharm dhe si bonus shtesë, Angst arriti të kursente ca dollarë me këtë zgjedhje.Vetë artistja shprehet: “Zbulova që shkon shumë më lirë t’i ngjis qindarkat në dysheme se sa të blej pllaka”. I gjithë projekti kushtoi rreth 2500 $, sipas Angst dhe sipas llogarive asnjë pllakë nuk do të kushtonte më lirë se aq, mbi të gjitha nuk do të ishin aq të bukura sa fytyra e Abraham Linkolnit.Por çmimi nuk ishte i vetmi problem, problemi qëndronte në gjetjen e personave që do të bënin këtë punë. Duhej një grup vullnetarësh që të punonin 10 deri në 16 orë në ditë për 3 javë rresht. Për njerëzit që punuan në mënyrë vullnetare nё shtrimin e dyshemesë, Angst iu bëri dhuratë nga një tatuazh.