Dy këlyshë ranë në gropë me kobrën, çfarë ndodhi pastaj është mahnitëse


Duket se edhe gjarpërinjtë më të rrezikshëm mund të tregohen të mirë.
Pasi këlyshët ranë në një gropë me kobrën dhe qëndruan aty për 48 orë, kobra u tregua hero i vërtetë për këlyshët.

Në shtetin indian të Punjabit, dy këlyshë ranë në një bunar të vjetër. Pjesa më e keqe ishte se poshtë po i priste një kobër, që tashmë kishte rënë në bunar, transmeton Gazeta Express.

Të frikësuar këlyshët kishin filluar të lehnin më të madhe, derisa dikush i kishte dëgjuar. Banorët afër bunarit i gjetën ata brenda në bunar dhe u tmerruan kur panë se aty ishte edhe një kobër – por u befasuan kur kuptuan se ajo nuk i kishte sulmuar ata.

Në vend se t’i sulmonte, kobra u tregua mbrojtëse për qenushat e vegjël. Pas 48 orëve aty, këlyshët u nxorën nga bunari dhe gjatë procesit të shpëtimit të tyre, kobra nuk u tregua fare agresive. Ajo u tregua bashkëpunuese duke u dhënë hapësirë banorëve që t’i nxirrnin këlyshët nga bunari.

Shpëtimtarët e nxorën më pas edhe kobrën nga aty dhe e lanë të lirë në pyllin e afërt. A nuk është interesante? Njëra nga krijesat më të rrezikshme që e njohim, është aq e ndjeshme sa që ndjen problemin e krijesës tjetër.

Natyra gjithmonë të befason!
OSA