Dukuri e rrallë dhe e mrekullueshme; kur Hëna “gëlltiti” Jupiterin…! (video)


 

Një dukuri i rrallë por tepër e veçantë dhe i mrekullueshëm, regjistroi në prag të krishtlindjeve astrofizikani Rafael Ntefavari në Sao Paulo, Brazil.

Gjatë lëvizjeve të planetëve, siç ajo bëhet e dukshme nga Toka më 25 dhjetor 2012, kur Hëna kaloi para Saturnit me mënyrë të atillë saqë dukej sikur e… “gëlltiti” atë!

Regjistrimi i bë nga teleskopët e observatorit të Sao Paulos në Brazil. Fenomeni i rrallë u regjistrua në fotografi dhe në video.