Diete fantastike me vezë, për 15 ditë deri 15 kilogramë më pak!

Dieta pesëmbëdhjetëditëshe me vezë u dedikohet personave me mbipeshë dhe atyre që kanë probleme me tretje ose lëkurën e papastër,

Dieta është mjaft restriktive

Menyja:

safe_image

E hënë

Kafjalli: 1 portokall (ose dardhë, pjeshkë, shalqi, pjepër, kurrsesi banane), 2 rriska bukë të thekur, 1 gotë kafe ose çaj pa sheqer.

Dreka: 1 portokall, 1 vezë të fërguar, 1 kos (ose jogurt).

Darka: 2 domate ose 2 dcl pure nga domatet, 2 vezë të fërguara, 1/2 kg sallatë të gjelbër ose tranguj, 2 rriska bukë të thekur.

E martë

Kafjalli: 1 portokall, (ose dardhë, pjeshkë, shalqi, pjepër… kurrsesi banane), 2 rriska bukë të thekur, 1 gotë kafe ose çaj pa sheqer.

Dreka: 1 portokall, 1 vezë, 1 kos, 2 rriska bukë të thekur.

Darka: 125 g mish gjedhi të bluar, 1 domate (ose 1dcl pure nga domatet), 1 rriskë bukë të thekur, 1 gotë çaj ose kafe.

E mërkurë

Kafjalli: 1 portokall (ose dardhë, pjeshkë, shalqi, pjepër… kurrsesi  banane), 2 rriska bukë të thekur, 1 gotë  kafe ose çaj pa sheqer.

Dreka: 1 portokall, 1 vezë të fërguar, 1 kos, 1 sallatë.

Darka: 125 g mish të bluar, 1 portokall, 1 rriskë bukë të thekur, 1 gotë kafe ose çaj.

Image

E enjte

Kafjalli: 1 portokall (ose dardhë, pjeshkë, shalqi, pjepër… kurrsesi banane), 2 rriska bukë të thekur, 1 gotë kafe ose çaj pa sheqer.

Dreka: 125 g djathë të freskët të lopës pa yndyrë të qumështit, 1 domate, 1 rriskë bukë të thekur.

Darka: 125 g mish të bluar, 2 domate ose 2 dcl pure nga domatet, 1 mollë, 1 rriskë bukë të thekur.

E premte

Kafjalli: 1 portokall (ose dardhë, pjeshkë, shalqi, pjepër… kurrsesi banane), 2 rriska bukë të thekur, 1 gotë kafe ose çaj pa sheqer.

Dreka: 200 g mish të zier ose peshk, 1 domate, 1 rriskë bukë të thekur.

Darka: 500 g perime të ziera (karota, bizele, patate,…), 1 vezë, 1 domate.

Ditëve të fundjavës hani në mënyrë normale!