Dieta me kos: 5 kg në 1 javë? Do befasoheni nga rezultati!

Dieta me kos është një dietë e pasur në protein dhe e varfër në karbohidrate. Rënia në peshë vjen si factor i reduktimit të numrit të kalorive në baza ditore. Gjatë kësaj diete ju do të merrni energjinë e nevojshme dhe do të bini në peshë. Ndalohen në mënyrë kategorike alkooli, sheqernat dhe çdo ushqim tjetër që nuk është i përfshirë në dietë. Pini sa më shumë ujë, kafen dhe çajin mund t’i konsumoni pa sheqer.

Dita e parë

Mëngjesi: 100 gr kos me tërshërë.

Zemra: një filxhan kos.

Dreka: Sallatë jeshile me një kokërr patate të zier.

Zemra: Kos me fruta (çfarë të doni, jo banane).

Darka: 200 gr fileto pule.

Para gjumit: Një gotë kos me një domate të grirë në mikser.

Dita e dytë

Mëngjesi: 100 gr kos me tërshërë.

Zemra: Kos me fruta (çfare te doni).

Dreka: 50 gr oriz të shoqëruar me sallatë me domate.

Zemra: Kos me fruta (mollë, portokalle, limon).

Darka: Sallatë me perime mikse, e shoqëruar me një fetë buke të zezë, ose integrale.

Para gjumit: Një gotë kos.

Dita e tretë

Mëngjesi: 100 gr kos me tërshërë.

Zemra: Kos me fruta sipas dëshirës.

Dreka: Supë perimesh mikse e shoqëruar me sallatë perimesh mikse.

Zemra: Kos me fruta (mollë, portokalle, limon).

Darka: 200 gr peshk i pjekur në zgarë e shoqëruar me sallatë jeshile.

Para gjumit: Një banane.

Dita e katërt

Mëngjesi: 100 gr kos me tërshërë.

Zemra: Kos me fruta sipas dëshirës.

Dreka: 200 gr fileto pule, e shoqëruar me sallatë greke (domate, ullinj, qepë, djath i bardhë).

Zemra: Kos me fruta (mollë, portokalle, limon).

Darka: 2 kokrra patate të ziera me uthull molle.

Para gjumit: Një gotë kos me një domate të grirë në mikser.

Dita e pestë

Mëngjesi: 100 gr kos me tërshërë.

Zemra: Kos me fruta sipas dëshirës.

Dreka: 50 gr oriz.

Zemra: Një gotë kos e shoqëruar me një fetë buke të thekur (bukë e zezë ose integrale).

Darka: 100 gr fileto pule e shoqëruar me sallatë perimesh mikse.

Para gjumit: Një fetë shalqi.

Dita e gjashtë

Mëngjesi: 100 gr kos me tërshërë.

Zemra: Kos me fruta sipas dëshirës.

Dreka: 200 gr peshk i pjekur në zgarë e shoqëruar me sallatë jeshile, ose me sallatë perimesh mikse, një fetë buke e zezë.

Zemra: Një gotë kos e shoqëruar me një fetë buke të thekur (bukë e zezë ose integrale).

Darka: Perime të pjekura në zgarë.

Para gjumit: Një fetë pjepër.

Dita e shtatë

Zgjidhni njërën nga ditët që preferuat më shumë Kjo dietë rekomandohet të përsëritet jo më shumë se 1 herë në muaj. Ju duhet të kujdeseni që mos ta teproni me konsumimin e ushqimeve pas dietës, sepse mund t’i rifitoni kilet e humbura.