Dieta efikase: çdo mëngjes portokall dhe vezë.. Për 15 ditë mund të humbni deri në 15 kilogramë

highalert_1460031209-8723720

Përmes kësaj diete, për 15 ditë mund të humbni deri në 15 kilogramë. Dietën ta aplikoni më së shumti 15 ditë (përkatësisht 21, nëse numëroni 2 ditë pauzë). Dieta pesëmbëdhjetëditëshe me vezë u përcaktohet personave me mbipeshë, por edhe atyre që kanë probleme me tretje dhe lëkurë të papastër..

Menyja:

E hënë

Kafjalli: 1 portokall (ose dardhë, pjeshkë, shalqi, pjepër…. Kurrsesi banane), 2 rriska bukë të thekur, 1 kafe pa sheqer.

Dreka: 1 portokall, 1 vezë të zier, 1 kos (ose jogurt).

Darka: 2 domate ose 2 dcl pire nga domatet, 2 vezë të ziera, 1/2 kg sallatë të gjelbër ose trangull, 2 rriska bukë të thekur.

E martë:

Kafjalli: 1 portokall (ose dardhë, pjeshkë, shalqi, pjepër…. Kurrsesi banane), 2 rriska bukë të thekur, 1 kafe pa sheqer.

Dreka: 1 portokall, 1 vezë, 1 kos, 2 rriska bukë të thekur

Darka: 125 gr mish të bluar gjedhi, 1 domate (ose 1dcl pire nga domatet), 1 rriskë bukë të thekur, 1 gotë çaj ose kafe.

E mërkurë:

Kafjalli: 1 portokall (ose dardhë, pjeshkë, shalqi, pjepër…. Kurrsesi banane), 2 rriska bukë të thekur, 1 kafe pa sheqer.

Dreka: 1 portokall, 1 vezë të zier, 1 kos, 1 sallatë të gjelbër.

Darka: 125 gr mish të bluar, 1 portokall, 1 rriskë bukë të thekur, 1gotë kafe ose çaj.

E enjte:

Kafjalli: 1 portokall (ose dardhë, pjeshkë, shalqi, pjepër…. Kurrsesi banane), 2 rriska bukë të thekur, 1 kafe pa sheqer.

Dreka: 125 gr djathë të freskët të lopës me pak yndyrë, 1 domate, 1 rriskë bukë të thekur.

Darka: 125 gr mish të bluar, 2 domate ose 2 dcl pire nga domatet, 1 mollë, 1 rriskë bukë të thekur.

E premte:

Kafjalli: 1 portokall (ose dardhë, pjeshkë, shalqi, pjepër…. kurrsesi banane), 2 rriska bukë të thekur, 1 kafe pa sheqer.

Dreka: 200 gr mish të zier ose peshk, 1 domate, 1 rriskë bukë të thekur.

Darka: 500 gr perime të ziera (karota, bizele, patate,…), 1 vezë, 1 domate.

Gjatë fundjavës hani në mënyrë normale.