Diçka të papritur ka zbuluar NASA për Evropën (Video)

nas_1474972147-5583866NASA ka konfirmuar këtë të hënë dyshimet se nën sipërfaqen e “Europës”, hënës së Jupiterit, ka një oqean gjigant dhe uji shpërthen në rreth 200 km lartësi mbi sipërfaqe. Kjo është vënë re nga vëzhgimet e kryera në një nga teleskopët më rë sofistikuar, Hubble, janë vërë re shtëllungat e ujit dhe avullit që shpërthejnë nga sipërfaqja e hënës së akullt.”Oqeani i Europës është konsideruar si një nga vendet më premtuese për të mbartur jetë në sistemin tonë djellor”, ka thënë drejtori i misionit të NASA-s, Geoff Yoder.