Dëshmi rrëqethese e shkodranes, ja çfarë na bënte babai… (Video)

Detyra e prindërit është ta mbrojë fëmijën, por jo në të gjitha rastet ndodh kështu. Shpesh herë kemi dëgjuar raste që prindërit i dhunojnë fëmijët, vajzat i martojnë të mitura apo dhe i nxjerrin në rrugë për të lypur.
Por një vajzë nga Shkodra i ka rrëqethur të gjithë me dëshminë e saj. Ajo ka treguar për marrëdhënien me babain e saj në një dokumentar me metrazh të shkurtër.
Baba më ka mohuar lirinë se u dashurova me një djalë mysliman. Mundesh të martohesh vetëm me një katolik. Më ka dhunuar dhe më mbylli në dhomë. Kur i thashë se e doja më tërhoqi prej flokësh deri në oborr më kishte hapur gropën e varrit. Më premtoi se do më mbronte nga të gjithë, por harroi të më premtonte se do më mbronte nga vetja”,- ka thënë vajza.
Martesat midis katolikë dhe myslimanë ishin një problem në vitet 1950, por mesa duket kjo plagë sociale nuk është mbyllur akoma.
shiko videon

Video Link