Dënohet me 1535 vjet burg por pak janë për atë se cfarë ka bërë..(VIDEO)

hqdefault

Përdhunuesi serik, Albert Morake (35) është dënuar dje me dënim me burg prej mbi 1500 vitesh , pasi që është shpallur fajtor për dhunimin e 29 grave, ka vendosur gjykata në Johanesburg.
Morake është deklaruar i pafajshëm, kurse është akuzuar për 175 vepra: 30 dhunime (një grua e ka përdhunuar dy herë), 41 pengmarrje, 24 grabitje, tri tentim-grabitje dhe një tentim vrasje. Ai është shpallur fajtor për 144 pika të aktakuzës së përgjithshme, transmeton Indeksonline.

Gjykata Supreme në Johaneburg të Afrikës Jugore e ka dënuar kriminelin me 30 vuajtje dënimi të përjetshëm, 15 vjet për secilën grabitje, 10 vjet për tentim vrasje, me nga pesë vjet për secilën pengmarrje dhe pesë vjet për armëmbajtje pa leje. E gjitha kjo është 1535 vjet burg.

“Secili akt është kryer me paramendim. Pas aktvendimin ai ka qenë aq arrogant saqë ka thënë se ‘u ka ndihmuar viktimave të dhunimit që të jenë të mbrojtura për të ardhmen’, që nuk është dëgjuar ndonjëherë”, ka thënë kryeprokurori i shtetit.

Morake konsiderohet si njëri nga përdhunuesit më të këqij në historinë e Republikës jugafrikane.

Reagimet e viktimave ishin të ngjashme, derisa ka mbretëruar lehtësimi për shkak të dënimit të shqiptuar.

“Dy vit nuk isha në gjendje që ta festoja ditëlindjen, sepse ishte po ajo ditë që ai me dhunoi. Megjithatë, tash e mori dënimin e merituar dhe unë do të bëjë festë”, ka thënë njëra nga