Dashuria eshte e verber

407536_342208919123869_1790569573_n[1]E keni vene re se kur jeni te dashuruar eshte veshtire ti vini gjerat ne rregull ne mendimet tuaja…

Shkenca e dashurise

Disa shkencetare kane treguar se meshkujt nuk jane ne gjendje te arsyetojne kur nje vajze e bukur gjendet para tyre. Mesa duket eshte testosteroni qe demton neuronet. Per te arritur ne kete perfundim, disa kerkues kanadez kane marre disa student dhe studente te cileve i propozonin dy zgjedhje, te merrnin menjehere nje sasi te vogel (15-35 euro)parash ose te pranonin te merrnin (50-75 euro) ne afatin kohor te javeve ose muajve. Zgjedhja me e logjikshme eshte natyrisht zgjedhja e shumes me te madhe. Por shkencetaret futen ne eksperiment nje parameter tjeter, i kerkuan disave te benin te njejten zgjedhje ndersa admironin fotot e disa femrave/meshkujve te konsideruar terheqes.

Rezutati: femrat nuk modifikuan zgjedhjen e tyre pasi pane nje mashkull terheqes. Por, per meshkujt nuk ishte e njejta gje. Ne momentin ku shohin nje femer terheqese, behen te “pazot” te bejne nje zgjedhje te drejte. Shkencetaret nuk kane nje shpjegim te sakte per te justifikuar kete fenomen, por ato mendojne se tek meshkujt ekziston nje zone shume e forte midis zones cerebrale te aktivizuara nga joshja dhe sistemit te vlerave.