Cila ishte puna e saj e par që bëri Kallashi, trgon vet ajo…Mos e humbisni!

E rritur pa nënë dhe në varfëri, ajo qysh si e vogël kryente punën e të rriturve për ta ndihmuar babanë ta mbaj familjen.

Të afërmit e saj tregojnë për mënyrën skajshmërish të keqe të jetesës që bënte ajo, derisa një ditë Donjeta nisi të frekuentonte lokalet e natës. Mund t’ju duket e pabesueshme, por edhe sot, me punën që bënë Kallashi kujdeset për familjen e mbetur në fshatin Burrnik të Ferizajt.

Po si ishte fëmijëria e saj? Ajo mezi kalonte rrugën nga frika se mos po e shtypë ndonjë makinë. Shpejtonte hapat e vegjël për t’u dal përpara njerëzve duke u zgjatur atyre paketën me lloj-lloj cigaresh.

Po thuaj secilin që e shihte ia bënte të njëjtën pyetje. “Doni cigare’. Shumë nga ata e shpërfillin këtë vajzë të vogël të veshur me rroba të vjetra që nuk ia ndalnin të ftohtit e dimrit, por ajo insistonte.

I duhej patjetër të shiste diçka sepse paratë nga shitja e duhanit në mbrëmje ia dorëzonte babait të saj që po krijonte një familje mbi themelet e një shtëpi të vjetër, brenda së cilës kishte lindur edhe Donjeta Kosumi, transmeton ikub.

“U rrit pa nënë, në fukarallëk. Qysh e vogël ajo ka shitur cigare. “Ka qenë tip i gjallë, nuk ka dëgjuar për asgjë”, tregon një i afërm i saj. Duke mos dashur të identifikohet me emër ai tregon për jetën e vështirë që bënte Donjeta. Ajo tërë ditën punonte në qytet dhe në mbrëmje kthehej në fshatin e saj Burrnik bashkë me pazarin e një dite të mundimshme për një fëmijë.

ldquo-reagon-rdquo-kallashi-ldquo-arrestimi-im-me-prapavij-euml-polike-rdquo-shk-euml-ndija-ldquo-apel-on-ldquo-ldquo-lirojeni-shoqen-teme-rdquo-hd