CIA: Ju ndjekim edhe kur telefoni është i fikur (Video)

irahuntcia-screen

Shefi i CIA-s teknologji të përshkruara oreksin e pafund e agjencisë për të dhënat në një fjalim larg ndryshmet të mërkurën.

Duke folur para një turme prej geeks tech në strukturën e GigaOM: konferencë të dhënave në New York City, CTO Ira “Gus”, Hunt ka thënë se bota është gjithnjë e lagur në informata nga mesazhe me tekst, tweets, dhe video – dhe se agjencia do të gjitha ajo.

“Vlera e çdo pjesë e informacionit është i njohur vetëm kur ju mund të lidheni atë me diçka tjetër që arrin në një pikë në të ardhmen në kohë,” tha Hunt. “Që ju nuk mund të lidheni dots ju nuk e keni, ajo na drejton në një mënyrë e, ne thelb përpiqemi për të mbledhur gjithçka dhe ul receptorin e telefonit mbi atë përgjithmonë.”