Çfarë thonë gishtat? Zbuloni personalitetin tuaj(FOTO)

Raporti midis gjatësisë së gishtave ka qenë i lidhur me një numër veçorish fizike dhe personaliteti.

Për burrat, kur gishti tregues është më i shkurtër se gishtit i unazës, ata priren për të qenë më të sjellshëm ndaj grave. Arsyeja? Ekspozimi paralindjes ndaj hormonit të seksit në mitër, thonë shkencëtarët.

Në studim, në revistën “Personality and Individual Differences”, më shumë se 155 individëve iu dha të plotësonin formularë për çdo ndërveprim social me një anëtar të seksit tjetër, gjatë një periudhë tre-javore. Meshkujt me gisht tregues më të shkurtër sesa gishti i unazës u treguan më të këndshëm ndaj femrave.

Studimet e mëparëshme kanë zbuluar se raporti i gjatësisë së gishtit tregues zbulon sasinë e hormoneve mashkullorë, kryesisht testosteroneve, ndaj të cilave një person është ekspozuar në mitër. Më shumë testosterone, më i gjatë gishti i unazës.

Meshkujt që kanë gisht tregues më të shkurtër sesa gishti i unazë mund të jenë më të pashëm. Shuma e testosterone që një foshnje është ekspozuar para lindjes mund të ndikojë në zhvillimin e individit, dhe sa tërheqës bëhet.

Por, të paturit e një gishti tregues më të shkurtër ka avantazhe, që vijnë me një çmim: rrezik më të lartë për kancer të prostatës.

Meshkujt, në studim, me gisht tregues më të gjatë se gishti i unazës kishin 33 për qind më pak të ngjarë për t’u diagnostikuar me kancer të prostatës në krahasim me burrat me gisht tregues më të shkurtër.