Buka e bardhë rrezikon kancerin në mushkëri njëjtë si cigarja

buka

Studimi i fundit tregon se buka e bardhë dhe orizi mund të rrezikojnë njëjtë kancerin në mushkëri aq sa e rrezikon pirja e duhanit, shkruan DailyMail, transmeton Gazeta Express.

Ekspertët paralajmërojnë se 49 për qind është rrezikshmëria e kancerit në mushkri nëse përdoren ushqimet me indeks të lartë të glukozës, e cila shkakton kancerin në mushkëri.

Ushqimet e tilla përfshijnë bukën e bardhë, thekrën, misrin, orizin.

Shkencëtarët u rekomandojnë njerëzve ta ulin përdorimin e këtyre ushqimeve për shkak të rrezikut të lartë të shfaqjes së kancerit në mushkëri.