Britanikët befasojnë: “Aleksandri i Madh ishte biseksual dhe vishej si femër!”

Aleksander 1Në Muzeun Britanikë në Londër, Aleksandri i Madh faktohet se ishe biseksual dhe se vishej me rroba femrash, njësoj siç dhe perëndeshat e lashtësisë!

Prezantimi i zbulimeve të reja u bë nga profesori Tony Spawforth i Universitetit të Newcastle, ku sipas të cilit duke u bazuar në fakte të mbijetuara deri në ditët e sotme, si dhe ato që ruhen në Muzeun Britanikë Aleksandri i Madh nuk ishte ajo figurë siç e prezantojnë arkeologët, historianët etj, por ai ishte një mashkull që vishej si Perëndeshë e Lashtë, madje ishte dhe biseksual. Gjithashtu Aleksandri i Madh –sipas profesorit Spawforth- ishte kthyer në një persian të vërtet, duke u veshur si ata dhe adoptuar të gjitha traditat e tyre sëbashku dhe me dobësitë.

Të gjitha zbulimet e reja të profesorit Tony Spawforth janë publikuar në sajtin zyrtarë të Muzeut Britanikë.
Aleksandri