Bota është në prag të zhdukjes

Jemi shumë pranë zhdukjes. Pavarësisht sesa mundohemi ne që bota të jetë kjo që është, zhdukja e tokës është një destinacion që nuk shmanget.
0
Kështu kanë thënë shkencëtarë biologë, të cilët janë marrë me një studim ndërkombëtar.

Sipas këtij studimi, në tokë po zhduken me shpejtësi bimë e kafshë dhe se nëse vijon zhdukja në të tillë mënyrë, toka do jetë shumë pranë zhdukjes së plotë.

Shkiencëtarët që kanë kryer studimin thonë se sot në botë bimët dhe kafshët zhduken 10 herë më shpejt sesa dhjetëra vite më parë.

Ata kujtojnë faktin se para 252 milionë viteve, janë zhdukur rreth 90 për qind të të gjitha gjallesave të gjalla. /albeu http://www.albeu.com/kuriozitete/bota-eshte-ne-prag-te-zhdukjes/162539/