Boll konsumuat hurdhra nëse jeni në këto kushte. Është shumë e rrezikshme!

Hurdhra konsiderohet shumë e mirë për ata që vuajnë nga nivele të larta të kolesterolit të keq, sepse ajo ka fuqinë për ta kontrolluar atë. Është një shtesë e shijshme për një shumëllojshmëri të pjatave. Ajo është një ilaç kundër infeksioneve të veshit dhe kokës.

Megjithatë, tek disa njerëz, kur hahen të papërpunuara, hudhra mund të çojë në frymëmarrje të keqe, gazra, aroma të çuditshme të trupit, urth etj. Por ka disa grupe njerëzish që duhet të jenë edhe më të kujdesshëm me konsumimin e hudhrave.

Le të hedhim një vështrim: Është e njohur se hudhra është e shkëlqyer për trajtimin e problemeve të qarkullimit, sepse e bën gjakun më të lëngët, duke parandaluar kështu mpiksjen e cila mund të çojë në sulme në zemër, trombozë dhe goditje. Por nuk rekomandohet të përdoret me barna sepse mund të çojë në gjakderdhje të tepruar.

Nëse vuani nga ndonjë sëmundje që kërkon barna me recetë, nuk duhet të hani hudhra pa konsultime paraprake me mjekun tuaj.Nëse keni probleme të mëlçisë, hudhra mund të zvogëlojë ose të ulë efektivitetin e ilaçeve të marra për çështjet e mëlçisë.Nëse keni një stomak të ndjeshëm, hudhra mund të jetë e rëndë për sistemin tuaj të tretjes, kështu që hudhra mund t’i bëjë gjërat edhe më keq.

Nuk rekomandohet përdorimi i hurdhrës gjatë shtatzanisë.As duke e konsumuar dhe as në vend të ndonjë ilaçi./Shije.al