Bie në rrjetat e peshkatarëve peshku gjigand 1 TON

Ata kasnë mbetur të shokuar kur kanë parë atë që rrjeta e tyre kishte zënë gjatë një dite peshkimi në ishullin rus Sahalina të shtunën e kaluar.Një krijesë detare e quajtur “moonfish”(ose peshku hënë) ra në rrjetat e një grupi peshkatarësh. Peshku kockor më i rëndë në Tokë ishte rreth 1,100 kilogram.“Nuk ka pasur një ekzemplar të tillë në kujtesën time. Kam parë peshq të shumtë dhe delfinë të njohur për madhësinë e tyre që kanë arritur deri në 1.5 metër, por unë nuk kam parë një peshk të vogël që peshon më shumë se një ton këtu”, thapeshkatariArturBalkarov.Deri në kohën kur peshkatarët e sollën në breg tri ditë më vonë, peshku kishte filluar të kalbej.Peshkatarët nuk patën zgjidhje tjetër përveç se e çuan në një vend ku vendasit hedhin mbeturinat e peshkimit për kafshët e egra, duke përfshirë arinjtë.
Shikoni videon me poshte

Video