Aplikoni këtu për punë në Norvegji, Suedi e disa shtete tjera europiane


Aplikoni këtu për punë në Norvegji,Suedi
Më në fund, shtetasit e Maqedonisë, Shqipërisë do të mund të punojnë në Norvegji, Suedi dhe Gjermani pa pasaporta bullgare. Nëse vizitoni faqen ec.europa.eu/eures , do të mund të gjeni punë në njoftimet e shpallura.
Për të shkuar në Suedi, ju duhet vetëm pasaportë, ndërsa për kushtet e tjera do të bisedoni me punëdhënësin. Sipas përfaqësuesit të ambasadës së Suedisë në Kroaci, për në vendin skandinavik nuk ka viza emigruese. Mjafton vetëm një anëtar i familjes të gjejë punë dhe më pas t’i merr edhe anëtarët tjerë me vete.
Pothuajse është identike edhe mënyra e shkuarjes në Norvegji. Atje punohet 7.5 orë në ditë dhe punëtorët kanë 30 ditë pushimi.
www.jobboerse.arbeitesagentur.de kjo është ueb faqja për punë në Gjermani.
Më poshtë keni kuadrot të cilat kërkohen në këto vende:
Gjermani: IT, inxhinier mekanik, elektricist, elektro instalues, mjeshtër për instalim të ujit, mjek, motra medicinale dhe përkujdesës për persona të moshuar dhe fëmijë të sëmurë.
Suedi: Stomatologë, kontabilistë, kuzhinierë, bukëpjekës, mjeshtër për lyerje të shtëpive, teknikë dhe inxhinier ndërtimi, elektroinxhinierë, sektor IT.
Norvegji: Kuzhinierë, bukëpjekës, teknikë dhe inxhinier ndërtimi, motra medicinale dhe mjekë.
17