Anija transportuese shqiptare konfiskohet nga ushtria libiane, çfarë u gjet në bord

Anija e përgjithshme e ngarkesave ENVI 1 u kap nga Rojet Bregdetare të Libisë më 15 Shtator, nga Zawya, për dyshimin, transportin e paligjshëm të materialeve të ndërtimit, duke përfshirë rërë, të cilat ishin ngarkuar në portin Zawya.

Që nga ora 07:00 e mëngjesit e ditës së djeshme, anija ishte ankoruar nga Zawya. Ekuipazhi përbëhej nga tetë persona, pesë me kombësi shqiptare dhe tre malazeze.

Anija e përgjithshme e ngarkesave ENVI 1, e ndërtuar 1984, me flamurin e Panamasë, ka si menaxher Delmore Ventures LTD, Shqipëri.

Lidhur me këtë anije ka reaguar dhe ish-kryeministri Sali Berisha, i cili e publikoi në profilin e tij të “Facebook” si raportim të qytetarit dixhital.

Burimi: Maritime Bulletin