Anija më e madhe në botë – FOTO dhe VIDEO

Hidhet për lundrim anija më e madhe e ndërtuar ndonjëherë nga njeriu. E pagëzuar me emrin “Prelude” mjeti lundrues gjigant është vepër e kompanisë naftënxjerrëse “Shell”. “Monstra e detit” është e gjatë 488 metra dhe e gjërë 74. Ajo do të shërbejë për nxjerrjen e gazit dhe naftës nga fundin i oqeanit. Projekti për ndërtimin e saj përfundoi në vitin 2007, por jetësimi i tij nisi vetëm në 2012. Puna për ndërtimin e saj zgjati pak më shumë se 12 muaj dhe “Prelude” tashmë është “mbretëresha e ujërave”. Objekti lundrues lë pas “Emma Maersk”, një tjetër gjigant i ujërave, i gjatë rreth 400 metra.


FOTO:

1

1a

1c

1b

VIDEO: