Angli, gruaja shpenzon vetëm 2400 paund në vit për të jetuar (FOTO)

plaka3-615x330
Ilona Richards është bërë e famshme në Britaninë e Madhe si gruaja që kursen më shumë në vend: në fakt ajo shpenzon vetëm 2400 paund në vit për të jetuar, ndonëse në vit merr një pension prej 10 mijë paundësh. Një shumë e tillë është shumë pak për të jetuar në Britani, por pavarësisht kësaj, ajo thotë se ia del më së mirë.
Për të kursyer, e moshuara, zgjedh gjithmonë supermarketet që ofrojnë ushqime me oferta, bën vetëm një dush në javë për të kursyer ujin dhe atë që përdor për tu larë, e mban për WC-në.

plaka1

Madje Richards bën një shkrim shumë të vogël, për të kursyer bojën dhe u kërkon miqve të saj që kur të shkojnë për vizitë, të marrin me vete edhe bustinat me çaj. Gruaja e ndez ngrohësin vetëm një orë në ditë, duke shpenzuar kështu vetëm 30 paund, gaz dhe energji. Ajo tregon se përdor mikrovalën për të ngrohur çajin. “ Ibriku im bën dy çaj, ndërkohë që unë kam nevojë për një. Atëherë përse ta harxhoj bustinën tjetër?”, shpjegon ajo.

plaka2

Madje Richards bën një shkrim shumë të vogël, për të kursyer bojën dhe u kërkon miqve të saj që kur të shkojnë për vizitë, të marrin me vete edhe bustinat me çaj. Gruaja e ndez ngrohësin vetëm një orë në ditë, duke shpenzuar kështu vetëm 30 paund, gaz dhe energji. Ajo tregon se përdor mikrovalën për të ngrohur çajin. “ Ibriku im bën dy çaj, ndërkohë që unë kam nevojë për një. Atëherë përse ta harxhoj bustinën tjetër?”, shpjegon ajo.

plaka-1

E moshuara është kritikuar shumë për jetesën që bën, por ajo mbrohet duke thënë se po e jeton jetën ashtu siç i duket e drejtë, duke nënvizuar se nuk ka motiv që t’i shpenzojë paratë në bizhuteri dhe gjëra që nuk i do. Sipas Ilona Richards , njerëzit i blejnë ato për të fshehur pasigurinë që i mbërthen