Amnistohen ish-spiunët e partive

Me miratimin e Ligjit për amnisti mund të përfitojnë edhe ish-pjesëtarët e shërbimeve sekrete, të cilat kanë ushtruar funksion në periudha të caktuara, siç është Sigurimi i Atdheut, si dhe Shërbimi Informativ i Kosovës. Kjo, pasi sipas njohësve të çështjeve juridike, ligji nuk i përcakton kategoritë e caktuara, por vetëm i përmbledh në “kryerës të veprave penale”.

Analistë të sigurisë thonë se ligji nuk mund të amnistojë ata individë, të cilët kanë keqpërdorur institucionin e SHIK-ut, pasi që sipas tyre këta ish-pjesëtarë nuk kanë për çka të amnistohen, pasi që nuk janë të inkriminuar në ndonjë vepër penale.
Njohësi i çështjeve juridike, Riza Smaka, ka thënë se pa dyshim që kjo kategori do të amnistohet, pasi që me ligj nuk bëhet identifikimi i asnjë kategorie por vetëm përcaktohet si “kryerësit e veprave penale”,

“Pa fijen e dyshimit ata do të jenë të amnistuar për veprat penale, që janë numëruar aty me ligj. Pra, është fjala se kush është përfitues me këtë ligj”, ka thënë Smaka, shkruan Kosova sot./LajmeOnline/