Alarmohet Greqia, Turqia prodhon 700 avion luftarak F-16 në vit

u84uturqiaavionf16
Turqia i është bashkuar SHBA-ve, dhe Rusisë, duke u bërë shteti i tretë që prodhon më së shumti në botë avion luftarak F-16. Ky lajm ri në lidhje me prodhimin e avionve luftarak F-16 ka erdhi nga Turqia, nuk u prit mirë në shtetin Grek.

Hapat dhe zhvillimët e tilla të një prodhimi kaq të madh të 700 avionëve luftarak F-16 në vit do të bëjnë edhe më të fuqishme ushtrinë Turke.

Por SHBA përkrah këtë hap gjigant të Turqisë duke thënë se ky prodhim i lartë ndihmon në forcimin e një aleati të madh.

Greqia në anën tjetër ka paralajmruar ankesë në këshillin e NATO-së dhe Bashkimit Evropian