“Ajo që do ndodhë me Tokën nga 23 shtatori është serioze”, nuk ndalet teoricieni i njohur

David Meade, i vetë-quajtur si “specialist i hulumtimeve dhe hetimeve”, ka fituar një sasi mjaft të madhe të publicitetit online për parashikimin se ngjarjet katastrofike do të bien së shpejti në Tokë.

Midis pretendimeve të tij: Të shtunën, 23 shtator 2017, një konstelacion, një shenjë e profetizuar në Librin e Zbulesës, do të zbulohet në qiell mbi Jerusalemin, duke sinjalizuar fillimin e fundit të botës, siç e njohim. Meade beson se deri në fund të tetorit, bota mund të hyjë në atë që quhet periudhë shtatëvjeçare e shtrëngimit, një besim ungjillor mjaft i përhapur që për shtatë vjet do të ndodhin ngjarje katastrofike.

Ai gjithashtu pretendon se një planet i quajtur Nibiru, i cili është quajtur nga NASA si një mashtrim, po shkon drejt Tokës. Kur të kalojë planeti këtë vit, pretendon Meade, do të pasojë katastrofa në formën e tërmeteve, shpërthimeve vullkanike e valëve të baticës.

E gjithë kjo është “historia e shekullit”, tha Meade në faqen e tij të internetit, por ai thotë se është i shtrembëruar dhe i keqpërfaqësuar nga media kryesore. Ai tha se disa botime i kanë ekzagjeruar fjalët e tij dhe raportojnë gabimisht se ai beson se bota do të përfundojë këtë fundjavë.

Ai nuk thotë shumë për veten e tij, të paktën jo ndonjë informacion specifik dhe të verifikueshëm

Kur e pyetën se ku jeton, ai tha vetëm se ai është në “zemrën e një zone të madhe fatkeqësish” pas uraganit Irma. Kur u pyetën se ku shkoi në kolegj, ai tha vetëm se ai studioi astronominë në një universitet në Kentaki dhe nuk pranoi të thotë se cili kampus, duke përmendur shqetësime të sigurisë.

Faqja e internetit thotë se ka punuar në hetimet ligjore dhe ka kaluar 10 vitet e fundit “duke shkruar raporte të veçanta për menaxhimin” për kompanitë Fortune 1000, por ai injoroi pyetjet rreth kompanive të cilat ata ishin dhe çfarë ai aktualisht bën për të jetuar.

Një biografi e shkurtër në një faqe interneti të quajtur Planet X Neës thotë se ai studioi “astronomi, mes subjekteve të tjera” në Universitetin e Louisville. (Universiteti tha se nuk mund të verifikojë nëse një person i tillë ishte student atje.) Faqja e internetit gjithashtu thotë se Meade gëzon “lidhjen e shkencës dhe Biblës”, dhe ai beson se Nibiru, të cilin ai gjithashtu e quan Planet X, është një “martesë e përsosur mes tyre.”

“Unë u rrita si katolik dhe të gjithë katolikët besojnë Biblën,” shkroi Meade në faqen e tij të internetit.

Ai është gjithashtu kritik ndaj brezit të ri, për të cilin thotë se është “zhgënjyer nga TV, reklama, sporte dhe kështu me radhë”.

“Ajo që më mahnit mua është se ky brez i ri nuk angazhohet në të menduarit kritik … Ata nuk lexojnë. Ata nuk kuptojnë asgjë,. Shumë e trishtë, vërtet”, shkroi ai.

Shkencëtarët dhe njerëzit e besimit kanë hedhur poshtë pretendimet e Meade

Shkencëtari i vjetër në hapësirë i NASA David Morrison ka debunkuar pretendimin se një planet i quajtur Nibiru është në rrugën e duhur drejt Tokës.

Në një video të formuluar ashpër, në të cilën ai i nxiti njerëzit që të “kapërcenin”, Morrison dha shpjegime të thjeshta. Një për një, astronomët tashmë do ta kishin parë Nibirun, tha ai dhe nëse ekziston, ne do të shikojmë një sistem diellor krejt tjetër, sepse vetëm graviteti i saj do të destabilizonte orbitat e planetit si Toka, Venusi dhe Marsi.

“Në vend të kësaj, në sistemin e brendshëm diellor, ne shohim planetë me orbita të qëndrueshme”, tha Morrison. “Ne e shohim hënën që shkon rreth Tokës”.

Meade është referuar si një “numerologist i krishterë” nga disa artikuj mediatikë. Ed Stetzer, një profesor dhe drejtor ekzekutiv i Qendrës së Ungjillizimit Billy Graham të Kolegjit Ëheaton, tha se nuk ka për të ndodhur një gjë e tillë.

Pretendimet e Meade nuk janë të reja, dhe ai nuk është i vetmi që i bën ata

Kjo sipas Robert Joustra, një profesor i studimeve ndërkombëtare në Kolegjin Universitar të Shëlbuesit në Ontario, i cili kishte shkruar një libër për tregimet apokaliptike.

Meade, vetë, tha kështu. Ai shkroi në faqen e tij të internetit:

E mësuam Librin e Zbulesës dhe është e vërtetë. Papët besojnë se është e vërtetë. Protestantët e dinë se është e vërtetë – mësohet në shkollën e së dielës. Kjo nuk është “informacion i ri”. Në fakt, është Bibla 101. Edhe Hollivudi e di se çfarë do të vijë. Ata kanë prodhuar një duzinë filmash në fund, siç është viti 2012. Kjo nuk është “lajm i ri”. Për këdo që mendon se është, pyetja ime është: “Sa kohë keni jetuar në këtë planet?”

Pretendimet për Nibiru, për shembull, kanë qenë rreth e rrotull për një kohë. Joel Achenbach i “Postit” ka shkruajtur:

Një vizionar që kanalizon të huajt e popullarizoi konceptin e Nibiru në vitet 1990 dhe emri aktual “Nibiru” u shkëput nga shkrimet e Zecharia Sitchinit (ai zakonisht përdorte me shkrim letra me raste), i cili zbuloi dëshmi për një planet të tillë të lashtë të shkrimeve sumere.

Çfarë do të thotë kjo është se ata që angazhohen në parashikime apokaliptike jo vetëm që i bëjnë gjërat nga asgjëja. Ata mbështeten në informacionin kryesore, si Libri i Zbulesës, tha Joustra. Por shumë, si të ashtuquajturat numerologë, gjejnë në Bibël referenca të paqarta për të bërë parashikime për të ardhmen.

Joustra tha se personalisht nuk i kushton shumë vlerë parashikimeve apokaliptike, por ai e kupton impulsin e shumë vetave për të gërmuar në to. Parashikimet e apokalipsit nuk janë vetëm për fundin e botës. Për shumë njerëz, ata janë duke bërë ndjenjën e botës.

“Duhet të jetë rreth tërheqjes së perdes ky lloj zbulimi i gjërave të vërteta”, tha Joustra. “Është një gjë e thellë fetare, dhe ajo ka një origjinë të gjatë të lashtë. Është një kërkim për një kuptim të ri. Ka një histori shumë të gjatë për këtë lloj gjëje”.

“Nuk është gjithashtu një roman për krishterimin, ose për Shtetet e Bashkuara”, tha Joustra.

BURIMI: WASHINGTON POST