Aeroporti ushtarak sekret në Sllatinë menaxhohet nga Forcat Speciale të Kosovës (Video)

loading...


Në Kosovë, në Sllatinë, ndodhej një aeroport sekret ushtarak.
Ish ushtria Jugosllave, ke posedonin edhe MiG 21, Kodrën e Goleshit e kishin shndërruar në mit, dhe thuajse askush nuk mund të futej brenda.

Banorët në këtë anë tregojnë që edhe fëmijët që u kanë punuar aty, nuk kanë guxuar të tregojnë se çfarë ka brenda.

Shpjegojnë se nuk lejohej askush përreth asaj pjese, përveç banorëve.

Por, mitit i erdhi fundit. Pamjet e fundit nga televizioni shtetëror serb në vitin 1999 brenda këtij tuneli tregojnë aeroplanët aty. Me hyrjen e forcave ruse, para atyre të NATO-s, në gusht të vitit 1999, u larguan edhe 11 aeroplanët e fundit nga kjo bazë.

E tani, ai është i mbyllur për opinionin. Por që nga vitit 2012, kjo bazë e dikurshme ushtarake menaxhohet nga Forcat Speciale të Policisë së Kosovës.

Në pjesën juglindore ndodhet tuneli që dërgon tek vendi kryesor. I gjatë 430 metra, ky tunel është shfrytëzuar edhe si hyrje dikur.

Është i fshehur nën kodër, pranë saj gjendet edhe pista që vazhdon nga aeroporti civile i Prishtinës deri në këtë bazë të fshehur.

Pamjet brenda këtij tuneli, për herë të parë u lejuan xhirime në vitin 2012 për Klan Kosovën. Ka dy hyrje dhe dy dalje dhe është ndërtuar në fund të viteve të ’60-ta, e teknika thuajse nuk ka mbetur.

Brenda tij ruhet edhe mazut, ndërsa ka shumë mbishkrime në gjuhën sllave.

Mbi tunel ka edhe hyrje alternative, e normalisht që edhe antena.

Aty ka vetëm murale të aeroplanëve dhe pilotëve të dikurshëm ushtarak.
largea_1459253865-6662-7881-slatinatunelpristinahr3-640x3581459543450

loading...

loading...