A rriten vërtet nga rroja qimet më shpjet, bëhen më të dendura dhe më të errëta? (Foto)

Ekzistojnë shumë mite mbi rrojën, për shkak të së cilës njerëzit shpesh orientohen për zgjidhje alternative për eliminimin e qimeve.

Kurt Sten është biolog, i cili merret me studimin e folikulave dhe strukturën e qimeve dhe ka vendosur që t’ua vërë pikën paragjykimit për rrojën.

Ai i është përgjigjur pyetjes e cila më së shumti i intereson njeriut modern, ndërkaq ajo është se a janë qimet pas rrojës më të dendura, më të trasha dhe më të ashpra.

Shumica e njerëzve ndryshojnë metodën e eliminimit të qimeve, sepse janë të bindur që

Mirëpo, Kurt Sten ka shpjeguar që rruajtja ka vetëm një efekt të padëshiruar, e ai është rritja e shpejtë e qimeve.

Në të vërtetë, kur i rruani qimet, ju i prisni në pjesën më të trashë të tyre, kështu që ato nuk rriten më të trasha se që janë në të vërtetë.

Vetvetiu kjo shpjegon edhe iluzionin që janë më të errëta, me çka është e qartë përse duken që në zonën e trajtuar ka më shumë sosh.A rriten vërtet nga rroja qimet më shpjet, bëhen më të dendura dhe më të errëta? (Foto)