A e ndaloi Ramush Haradinaj djegien e Kuvendit nga Vetëvendosja? (Video)


Lideri i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës është pyetur nëse ishte ai që ndaloi djegien e Kuvendit nga VV? Thotë se qëllimi ishte protesta pasive qytetare.
“Nuk besoj se ka iniciativa me kall Kuvendin. Unë kam qenë ithtar dhe mbetëm ithtar i protestës masive qytetare dhe nuk ka dert që puna nuk është kryer qatë ditë se asnjë punë nuk është kryer për një ditë. Kundërshtimi në formën e protestës edhe të produkteve pas protestës është dashtë të mbahet në ekuilibër pra nuk kemi guxu që protesta me kalu në produkt. Vijmë një herë në Prishtinë, dy herë, tri herë, ndonjë ditë edhe rrimë në shesh, por pa hy brenda rrethojave që munden me kalu në rast precedent për vendin. Pra qëllimi ka qenë protestë masive qytetare, shumë e edukume, shume e avancume, por jo me aklu në ndonjë situatë tjetër”, tha Haradinaj në ‘Zona B’ në Klan Kosova.
rambo