A e dini se cili është vendi më i lumtur në botë?

Bota aktualisht po kalon një nga krizat më të ashpra ekonomiko-

sociale të njohura ndonjëherë…

Por, kjo nuk ishte aspak pengesë për Institutin e Legkatoum,i cili duke marrë parasysh disa parametra specifike arriti në përfundimin se vendi më i lumtur në botë është…

 Vijojnë Danimarka, Suedia, Australia, Zelanda e Re, Kanadaja, Finlanda, Holanda, Zvicra dhe Irlanda.
Sipas hulumtimit të kryer, qytetarët e këtyre shteteve janë më të lumturit në botë për këto arsye:
– Mund të jenë të shëndetshëm.
– Mund të kenë ushqim të bollshëm për të ushqyer të gjithë familjen.
– Mund të kenë para të mjaftueshme për të siguruar jo vetëm elementët më të nevojshëm, por edhe ato për një jetë luksoze siç një shtëpi e mirë, veshmbathje, makinë, televizor si dhe doza të mjaftueshme argëtimi për të gjithë familjen dhe miqtë e tyre.
– Mund të shprehin lirshëm mendimin e tyre pa u frikësuar nga pasojat.
– Kanë mundësin të adhurojnë lirshëm Zotin, si dhe dëshirat e çdo kujt me lirinë më maksimale.
– Mund të ndjehen të sigurt në shtëpitë e tyre
Këto janë disa nga virtytet më të respektuara por aq shumë të dëshiruara nga pjesa tjetër e botës, e cila zjenë dhe mbytet nga mizoria.
Norvegjia