A E Dini Pse Xhinset Kanë Një Xhep Të Vogël Dhe Çfarë Roli Ka?

xhins-300x225[1]Padyshim që më të shumtit prej nesh nuk mund ta dimë apo imagjinojmë se pse pantallonat xhins kanë një xhep të vogël.

 

Dhe normalisht lind pyetja:
– Pse xhinset kanë një xhep të vogël dhe çfarë roli ka?

Ky xhep të dashur miq, u krijua në të shkuarën, në periudhën kur xhinsi u shfaqe në treg, për faktin se aty do të futeshin orët e xhepit që vareshin me një zinxhirë të vogël.
Por, tashmë ky xhep përdoret edhe për sende të tjera, siç aty mund të vendosen bileta, të holla çakmak, etj.