9 arsye bindëse pse duhet të vraponi çdo ditë


Grekët e lashtë dikur thonin: “Nëse doni të jeni të fortë, vraponi. Nëse doni të jeni të bukur, vraponi. Nëse doni të jeni të zgjuar, vraponi”.

Mesa duket ata kanë patur të drejtë.Nëse ju vraponi çdo ditë, padyshim që do të vini re disa ndryshime pozitive në trupin tuaj. Ja 9 arsye bindëse pse duhet ta bëni vrapin pjesë të rutinës tuaj:

1- Vrapi ju forcon zemrës, rrit numrin e kapilarëve dhe qelizave të kuqe në trup.

2- Rrit kapacitetin e muskujve për të përdorur oksigjenin.

3- Çliron stresin

4- Çliron hormone endorfina, ndryshe hormone” të lumturisë”

5- Rrit aktivitetin mendor

6- Forcon sistemin imunitar dhe rrit hemoglobinën në gjak

7- Të qetëson, ul ndjesitë e urisë dhe ndihmon për të patur një gjumë më të mirë

8- Rigjeneron qelizat e mëlçisë

9- Parandalon osteoporozën te të moshuarit
xa