8 gjërat që pilotët nuk ju thonë gjatë udhëtimit me avion


1.Kur të fluturoni herën tjetër, mos pini kafe ose mos u mërzisni pse po e fiksni celularin gjatë fluturimit .

2. Vendi me i mirë për t’u ulur në avion është mbi ose pranë krahut. Gjithashtu , rrjedha e ajrit në përgjithësi është në pjesën e pasme të avionit . Kjo do të thotë që ajri i freskët është në pjesën e përparme, ndërsa më i ngrohtë është në pjesën e pasme.

3. Pilotët nuk hanë ushqimet ajrore

Pilotët marrin ushqimet e tyre të veçanta në mënyrë që të kufizojnë mundësinë për tu helmuar.

4. Mos u shqetësoni në lidhje me shenjën e rripit të sigurimit

Një përdorues anonim që mendohet të ketë qënë pilot ka thënë se nuk duhet të shqetësoheni shumë për shenjën e rripit të sigurimit ,disa pilotë e harrojnë ta fikin ndërsa disa të tjerë e mbajnë të ndezur gjatë gjithë udhetimit . Ata do ju bejne me dije kur të ketë turbulence.

5. Disa pilotë mbajnë armë
Disa pilotë në aeroplanët amerikanë janë të lejuara të mbajnë armë në kabi në .

6. Si të tregojmë nëse një avion është duke u rrëmbyer
Një përdorues ka thënë se në qoftë se një avion është duke u rrëmbyer ata do të largohen nga krahët lart që aeroplani të ngadalësojë uljen e tij në tokë. Kjo është një shenjë për të sinjalizuar në aeroport se diçka po ndodh brenda në aeroplan .

7. Turbulenca nuk është asgjë për tu shqetësuar
Pjesa më e madhe e aksidenteve ndodhin gjatë ngritjes apo uljes së avionit. Turbuluenca vetëm kthen të gjithë rreth e rrotull dhe paraqet pak shqetësim për pilotët. Megjithatë, pasagjerët duhet të jenë të vetëdijshëm.

8. Telefonat nuk janë rrezik për sigurinë
largea_capture-jpg1461276568