2012-a ishte një ndër 10 vitet më të nxehtë që nga viti 1880

 

 Instituti “Goddard” i Studimeve Hapësinore të NASA-s arriti ne perfundimin se planeti jone po njeh gjithmone e me shume temperatura perveluese.
Qe nga viti 1880 , vit ne te cilin filluan rregjistrimet e temperaturave, eshte bere nje renditje per vitet me te nxehte, dhe viti qe sapo lame pas rezulton ne vendin e nente!
Sipas ketij studimi , rezulton se vitet me temperaturen me te larte globale, jane viti 2005 dhe 2010.
Ne vitin 2012 , temperatura mesatare ishte a.6 grade me e larte se mesatarja e shekullit te kaluar, ndersa prej vitit 1880, temperatura mesatare globale eshte rritur me 1.8 grade.
Shkencetaret mendojne se ne 5 vitet e ardhshme temperatura nuk do jete aq e larte sa ishte parashikuar, por pas vitit 2017, 20 vitet qe do pasojne do arrijne temperatura rekord te larta.