15 mijë krokodilë ikën nga një fermë (Video)

Zyrtarë të provincës Limpopo në Republikën e Afrikës Jugore kanë kumtuar se rreth 15.000 krokodilë kanë ikur nga ferma Rakvena. Ata kanë ftuar popullatën që pa nevojë mos t’i braktisin shtëpitë. Krokodilët nga ferma ikën pas vërshimeve dhe plasjes së pendës në kufi me Bocuanën.

Disa krokodilë u gjetën larg fermës dhjetëra kilometra.Vlerësohet se në liri janë gjysma e krokodilëve të ikur.Dhëndri i pronarit të femrës Zane Langman ka premtuar se do të kapën të gjithë krokodilët dhe ka shtuar se shumë vendës janë njoftuar se në afërsi të tyre gjenden krokodilët.

– Natën është më lehtë të dallohen sepse sytë iu vezullojnë kuq në errësirë, ka thënë Langman.Mediet lokale transmetojnë se krokodilët rrallë sulmojnë ë tokë dhe se trofeun e nxjerrin nga uji.