12 simptomat e para të kancerit të prostatës që nuk duhet të injorohen nga meshkujt

Simptomat e kancerit të prostatës nuk shfaqen që në fazat e para të sëmundjes. Meshkujt e prekur nga ky kancer zakonisht i përjetojnë këto simptoma kur sëmundja ka përparuar.

Prandaj është e rëndësishme që të kryhet një ekzaminim rutinë, për të zbuluar sëmundjen që në fazat e para.

Këto janë 12 simptomat e para të sëmundjes që asnjë mashkull nuk duhet t’i injorojë:

Probleme të shpeshta me urinimin.

Nevojë të herëpashershme për të urinuar, sidomos gjatë natës.

Rrjedhë e dobët e urinës.

Pamundësia për të mbajtur urinën.

Ndjesi djegie gjatë urinimit.

Gjak në urinë.

Vështirësi në derdhjen e spermës

Gjak në spermë

Dhimbje në shpinë, kofshë dhe ije.

Dhimbje të kockave

Probleme me organin gjenital gjatë marrëdhënieve seksuale.

Dhimbje në zonën e legenit.

Shumica e tumoreve në prostatë shkaktojnë vetëm shqetësime të vogla ose nuk shkaktojnë shqetësime për një kohë të gjatë.síntomas-de-cáncer-de-próstata-1900x700_c