12 Kardinalët e pistë që asnjëherë s’mund të bëhen Papë

12_kardinalet_e_piste_qe_s_munKjo është lista e kardinalëve që nuk mund të bëhen asnjëher Papa për shkak se akuzohen se kanë keqpërdorur fëmijët dhe akuzohen për pedofili.

Kardinali Norberto Rivera Carrera nga Meksika, Oscar Rodriguez Maradiaga nga Hondurasa, Timothy Michael Dolan nga New Yorki, Angelo Scola dhe Tarcisio Bertone nga Vatikani, George Pell nga Australija, Dominik Duka nga Republika Ceke, Donald Wuerl nga Washingtoni -SHBA, Marc Ouellet nga Quebeca, Sean O’Malley nga Bostoni – SHBA, Leonardo Sandri nga Argentina dhe Peter Turkson nga Gane, asnjëher nuk mund të bëhën Papa!

Kjo është lista e kardinalëve që nuk mund të bëhen asnjëher Papa për shkak se akuzohen se kanë keqpërdorur fëmijët dhe akuzohen për pedofili.

Vatikani dhe e gjithë bota i njeh si “Kardinalët e pistë”.