12 gjërat që ju nuk e dini që trupi juaj mund të bëjë

Trupi i njeriut ka disa fuqi të mahnitshme dhe mund të bëjë më shumë gjëra sesa ju mund ta imagjinoni. Ai mund të shërohet vetvetiu në disa raste dhe mund të shmangë disa lëndime. Këto janë 12 gjërat që nuk e dinit që trupi juaj mund të bëjë.

1. Sytë tuaj tregojnë se jeni ftohur. Kur trupi juaj merr një të ftohtë, enët e gjakut në sytë tuaj do të ngushtohen në një përpjekje për të kursyer energji, dhe kur kjo ndodh, ju mund të mbeteni plotësisht të verbër.

2. Ju mund të keni dëgjim shumë të mirë, nëse e ktheni veshin tuaj të majtë drejt personit që ju flet. Veshi i djathtë është më i mirë për ndjekjen e bisedës aktive.

3. Mund të shëroni urthin pa mjekim nëse flini në anën tuaj të majtë. Hulumtimet tregojnë që nëse flini në anën tuaj të majtë ka pak gjasa që të vuani nga urthi apo aciditeti i lartë i stomakut.

4. Lëkura juaj mund të ndërrohet vetë, të njëjtën mënyrë si ajo e gjarprit.

5. Sistemi juaj i tretjes mund t’ju japë superfuqi. Nëse jeni në një pozitë të tmerrshme dhe keni nevojë për një dozë forcë për të shpëtuar jetën tuaj ose jetën e një personi tjetër, atëherë përgjigja është tek sistemi i tretjes.

6. Trupi juaj mund të parashikojë motin. Shumë njerëz mund të ndjejnë se do të bjerë shi, kur nisin të ndjejnë dhimbje në nyjet e tyre.

7. Bebet tuaja të syrit tregojnë ndjesitë tuaja më të vërteta, pa gënjyer asnjëherë.

8. Dhimbjet e injeksioneve në trup, në thelb janë të njëjta me ato të të kollës.

9. Medikamentet që përdorni për hundët, e bëjnë kockën e saj të lëvizë para dhe mbrapa.

10. Vendosja e gishtit të madh në zonën midis hundës dhe vetullave, çliron muskujt.

11. Kur një person është i frikësuar, zemra e tij nis të rrah më fortë.

12. Ndjesia juaj e aromës vepron si një makinë kohe, sepse pjesa e trurit është përgjegjëse për erën dhe ndodhet në të njëjtin vend pjesa e trurit që është përgjegjëse për kujtesën dhe emocionet.