10 shtetet me forcat ushtarake më të mira në botë

Screenshot_1

 
U shqyrtuan forcat ushtarake të 68 vendeve dhe u përpilua lista e vendeve me ushtrinë më të fuqishme.
 Në përpilimin e kësaj liste u morrën për bazë fuqitë punëtore, sistemet tokësore e ajrore, fuqitë detare, burimet e logjistikës dhe diskursi i mbulimit gjeografik, transmeton lajmi.net

Kjo është lista e përpiluar, shiheni se cilat nga shtetet kanë zënë vend në këtë listë:

Brazili:

Indeksi i energjisë: 0.6912
Buxheti i mbrojtjes: $31,576,000,000
Personeli aktiv ushtarak: 371.199
Forca e punës:104.700.000Numri i avionëve: 822
Forca ujore: 106

Female-Brazilian-Army

Italia:
Indeksi i energjisë: 0.6838
Buxheti i mbrojtjes: 31.946.000.000
Personeli aktiv ushtarak: 293.202
Forca e punës:25.080.000
Numri i avionëve: 770
Forca ujore: 179

Italian-Armed-Forces

Koreja jugore:
Indeksi i energjisë: 0.6547
Buxheti i mbrojtjes: 28.280.000.000
Personeli aktiv ushtarak: 653.000
Forca e punës:25.100.000
Numri i avionëve: 871
Forca ujore: 190

South-Korea’s-Armed-Forces

Gjermania:
Indeksi i energjisë: 0.6491
Buxheti i mbrojtjes: 43.478.000.000
Personeli aktiv ushtarak:148.996
Forca e punës: 43.620.000
Numri i avionëve: 925
Forca ujore: 67

Germany-Army

Franca:
Indeksi i energjisë: 0.6163
Buxheti i mbrojtjes: 58.244.000.000
Personeli aktiv ushtarak: 362.485
Forca e punës: 29.610.000
Numri i avionëve: 544
Forca ujore: 180

Bastille-Day-Military-Parade

Britania e madhe:
Indeksi i energjisë: 0.5185
Buxheti i mbrojtjes: 57.875.170.000
Personeli aktiv ushtarak: 224.500
Forca e punës: 31.720.000
Numri i avionëve: 1.412
Forca ujore: 77
British-Army
India:
Indeksi i energjisë: 0.4346
Buxheti i mbrojtjes: 44.282.000.000
Personeli aktiv ushtarak: 1.325.000
Forca e punës: 487.600.000
Numri i avionëve: 1.962
Forca ujore: 170

061026-N-0209M-003

Kina:

Indeksi i energjisë: 0.3351
Buxheti i mbrojtjes: 129.272.000.000
Personeli aktiv ushtarak: 2.285.000
Forca e punës: 795.500.000
Numri i avionëve: 5.048
Forca ujore: 972

Female-Soldiers-China

Rusia:
Indeksi i energjisë: 0.2618
Buxheti i mbrojtjes: 64.000.000.000
Personeli aktiv ushtarak: 1.200.000
Forca e punës: 75.330.000
Numri i avionëve: 4.498
Forca ujore: 224

T-90A-Engineering-Technologies

Amerika:

Indeksi i energjisë: 0.2475
Buxheti i mbrojtjes: 689.591.000.000
Personeli aktiv ushtarak: 1.477.896
Forca e punës: 153.600.000
Numri i avionëve: 15.293
Forca ujore: 290
US-Army-Soldier