10 femrat më të pushtetshme në botë

lajmeonline.net-post-thumbnailHistorikisht, shoqëria njerëzore u formësua nga rendi patriarkal, ku pushteti ishte i burrit dhe ky i fundit kishte pushtetin absolute në vendimmarrje. Por me sa duket gjërat kanë ndryshuar në botën moderne. Gjithmonë e më shumë femrat po ndikojnë në pikat kyçe të pushtetit dhe vendimmarrjes. Revista e famshme “Forbes” ka renditur 10 gratë më të pushtetshme në botë.

1. Angela Merkel, Kancelare e Gjermanisë

2. Hillary Clinton, Sekretare e Departamentit Amerikan të Shtetit

3. Dilma Rousseff, Presidente e Brazilit

4. Melinda Gates, bashkëthemeluese e Fondacionit “Melinda&Bill Gates”

5. Jill Abramson, editore ekzekutive e “New York Times”

6. Sonia Ghandi, Kryetare e Kongresit Kombëtar të Indisë

7. Michelle Obama, Zonja e Parë e SHBA-ve

8. Christine Lagarde, drejtoreshë e FMN-së

9. Janet Napolitano, Sekretare e Sigurisë Kombëtare të SHBA-ve

10. Sheryl Sandberg, drejtoreshë e operimit e “Facebook”-ut